Ara Tatil ve Koronavirüs Tatili

Resmi yazımız için tıklayınız.

T.C.

TUZLA KAYMAKAMLIĞI

Tuzla Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Sayı   : 88118598-250.99-E.5479653                                                                                    13.03.2020

Konu  : Ara Tatil ve Koronavirüs Tatili.

SAYIN İŞLETME YETKİLİSİ

İlgi      a) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

b) Milli Eğitim Bakanlığı İşletmede Beceri Eğitimi Sözleşmesi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2020 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre ikinci dönem ara tatili 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında planlanmıştı. Fakat küresel olarak Dünya'yı tehdit eden koronavirüs salgını nedeni ile ülkemizdeki salgın riskini en aza indirmek için Bakanlığımızın almış olduğu tedbirler çerçevesinde ikinci dönem ara tatili 16 - 20 Mart 2020 tarihlerinde olacak şekilde yeniden planlanmıştır.

Ayrıca, 23 - 30 Mart 2020 tarihleri arasında da koronavirüs salgını riskini önlemek amacıyla ülke genelinde bütün okullar tatil ilan edilmiştir.

İlgi (a) yönetmeliğin 15-2 fıkrasında;

"Eğitim ve öğretimi aksatacak nitelikte olağanüstü durum, sel, deprem, hastalık, havanın aşırı sıcak ve soğuk olması gibi nedenlerle il veya ilçe hıfzıssıhha kurulunun kararı ile gerekli gördüğü ve mahalli mülkî idare amirinin onayladığı durumlarda okullarda öğretime ara verilir. Bu gibi durumlarda öğrencilerin derslerinde eksik kalan konularda yetiştirilmesi için okul yönetimleri ve millî eğitim müdürlüklerince gerekli önlemler alınır. (Değişik cümle: RG-28/10/2016-29871) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler de bu fıkra kapsamında değerlendirilir."

denilmektedir.

Dolayısıyla, işletmelerinizde mesleki eğitim gören çırak ve kalfa öğrencilerimizde, farklı bir düzenleme olmadığı taktirde 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında tüm öğrenciler gibi tatilde olacaklardır.

İlgi (a) yönetmeliğin 134. maddesinin 2. fıkrasında öğrencilerin ücretli izin kullanabileceği, aynı yönetmeliğin 144. maddesinin i-bendinde "Öğrencilere (Ek ibare: RG-12/7/2019-30829) ara tatil, yarıyıl ve yaz tatili süresince toplam bir ay ücretli izin verir." ifadesi ile belirtilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ve taraflarımızca da imzalanan ilgi (b) İşletmede Beceri Eğitimi Sözleşmesinin 7. maddesinde de "Öğrenciye yarı yıl ve yaz tatili süresince toplam bir ay ücretli izin verilir." denilmektedir.

Yukarıda belirtilen tarihlerde öğrencilere ücretli izin kullandırabileceğiniz düşünülmekte olup bütün toplumumuzun desteğine ihtiyacımızın olduğu bu zor günlerde işletmenizin de bu hususa hassasiyet göstereceğine inanıyoruz.

Bilgilerinize rica ederim.

Yavuz BÜCÜR