T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / TUZLA - Tuzla Mesleki Eğitim Merkezi

Öğrenci Kayıt İşlemleri

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ, DEĞERLİ VELİLERİMİZ ve SAYGIDEĞER İŞLETME YETKİLİSİ;

Okulumuz ile yapılan sözleşme gereğince öğrencilerimiz haftada 4 gün, günde 8 saat işletmeye giderek "İşletmede Meslek Eğitimi" görür.

Öğrencilerimiz teorik eğitim için, müdürlüğümüzün hazırlayacağı programa göre 9 ve 10. sınıfta haftada 1 gün, 11 ve 12. sınıfta haftada 2 gün okula gelir.

Okul gününün dışında haftada 1 gün de (Pazar günü) tatil yaparlar.

Ayrıca öğrencilerimiz resmi bayram günlerinde de bayram törenine katılmak üzere ücretli izinli sayılır.

Öğrencilerimize ara tatillerde, yarıyıl tatilinde ve yaz tatilinde 30 günü geçmeyecek şekilde işletme tarafından ücretli izin verilir.

Öğrencilerimiz mesai saatleri dışında çalıştırılamaz.

Öğrencilerimize 9, 10 ve 11. sınıflarda asgari ücretin % 30'u, 12. sınıfta asgari ücretin % 50'sinden az olmamak üzere ücret ödenir.

Öğrencilerimize okul günlerinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere tenefüslerde ve öğle tatilinde okul dışına çıkmalarına izin verilmektedir (Okulumuzda kantin imkanı olmadığı için).

Okul - Veli - Öğrenci Sözleşmesini mutlaka okuyunuz. Okulumuza kayıt yaptıran veya nakil ile okulumuza gelen öğrencilerimiz ve velileri sözleşmede belirtilen hususları kabul etmiş sayılırlar.

 

 

 

Kayıt Evraklarının doldurulmasında izlenmesi gereken yol ve nasıl doldurulduğu ile ilgili ;

 

Merkezimize Çırak öğrenci kaydı yapabilmek için İLK AŞAMADA,Kalfalık belgesi almak istediğiniz dal ile ilgili meslek dalında (Meslek Dalları için TIKLAYINIZ) TUZLA ilçe sınırları içerisinde bir iş bulmanız ya da elimizde bu sektörle ilgili iş yerlerinden istek varsa sizi yönlendiriyoruz.

 

İş bulduktan sonra Merkezimize gelerek; 

1. Çıraklık Sözleşmesi (Okuldan veriliyor). (ÇIRAK ÖĞRENCİ, VELİSİ VE FİRMA İLGİLİ YERLERİ DOLDURDUKTAN BELGEYİ KURUMUMUZA ONAYLATACAKTIR) 

2. Taahhütname (Okuldan veriliyor). (FİRMADA ÇALIŞAN USTA ÖĞRETİCİ BELGESİNE SAHİP KİŞİ DOLDURUP ÇALIŞTIĞI FİRMASI KAŞE VE İMZASINI ATACAK)

3. Aile Sigorta Bildirimi (Okuldan veriliyor). (ÇIRAK ÖĞRENCİ VELİSİ DOLDURACAK)

4. Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi (ÇIRAK ÖĞRENCİ'NİN)

5. Öğrenim Belgesi Aslı ve Fotokopisi (Diploma veya Tasdikname); veya Öğrenimle ilişkisi kesilenlerin Açık Lise'ye kaydı var ise oradan Öğrenci Belgesi.

6. Çalışacağı Meslek dalının ismi belirtilerek, bu mesleği yapmasında sakınca olmadığını belirtir Sağlık Raporu (VEREM SAVAŞ DERNEĞİ´NDEN ALINAN RAPORLAR GEÇERLİ DEĞİLDİR) (AİLE HEKİMİ, SAĞLIK OCAĞI, DEVLET HASTANESİ, ÖZEL HASTANE VE İŞYERİ HEKİMİNDEN ALINAN RAPORLAR GEÇERLİDİR )

7. İkametgah Belgesi

8. İşyerinden alınacak Usta Öğreticilik Belgesi ya da o firmada çalışan Teknik Eğitim Fakültesi Mezunu Öğretmen'nin Diploması; bunlar da yoksa Kurumumuzda Usta Öğreticilik Kursuna (USTA ÖĞRETİCİLİK KURSU HAFTADA İÇİ İKİ GÜN AKŞAMLARI 18.00-20.00 ARASI YAPILMAKTA VE BEŞ HAFTA SÜRMEKTEDİR) katılmayı taahhüt eden Mühendis ve Ustalık Belgesi olan kişiler.

9. İSG İş Güvenliği ve Talimatı Formu ilgili kişiler (FİRMA, ÖĞRENCİDEN SORUMLU USTA ÖĞRETİCİ, VELİ VE ÇIRAK ÖĞRENCİ) tarafından okunup imzalanarak Kurumumuza getirilip ONAY'latıldıktan sonra tekrar öğrenci ile Fotokopisi çalıştığı firmaya teslim edilecektir (Okuldan veriliyor)

10. 19 yaşından gün almış erkekler için (Askerlik Şubesince düzenlenmiş) Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge.

11. 1 Adet Vesikalık Fotoğraf

tamamlandıktan sonra Kurumumuza belgelerin teslimatı esnasında ÇIRAKLIK SİGORTASI (3308 SAYILI MESLEKÎ EĞİTİM KANUNUNDA BELİRTİLEN ADAY ÇIRAK, ÇIRAKLAR HAKKINDA İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI VE HASTALIK SİGORTASI HÜKÜMLERİ UYGULANMAKTADIR. BAŞKA BİR İFADEYLE, ÇIRAK VE STAJER ÖĞRENCİLER UZUN VADELİ SİGORTA KOLLARI OLARAK NİTELENDİRİLEN (MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM) EMEKLİLİK SİGORTA KOLLARINA TABİ DEĞİLDİRLER) yapılarak, Çıraklık Sözleşmesi ve Sigortası´nın bir nüshası çalıştığı Firmaya vermek üzere Çırak Öğrenciye teslim edilir ve belgenin düzenleme tarihinin ertesi günü İlgili Firma'da iş başı yapar.

Sonrasında okulumuzda eğitim öğretime belirlenen gün ve tarihte başlar.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2017 - Güncelleme: 22.08.2022 10:02 - Görüntülenme: 10505
  Beğen | 108  kişi beğendi